Bilder från Maine USA på SSS lottbåt 1935!

Ted Lameyer, som bor vid Maine kusten USA (Östkusten längst upp mot Canada), berättar i ett mejl till 22-klubben att han köpt en 22:a designad av Erik Nilsson. Han har ambitionen att renovera henne till sin forna glans. Efter att ha sett designen på båthuset är det väl ingen som tvivlar på att han kommer att lyckas! Ted var lite osäker på vilken 22:a det är men Peter Björkdal konstaterade, efter att ha talat med Ted i telefon, att det är S-203 som var lottbåt i SSS 1935. Det finns en systerbåt i Detroit S-200 som genomgått totalrenovering de sista 10 åren och Ted fick adressen till dess ägare av Peter.

Ted skriver också att han "love" 22-klubben hemsida. Bl.a. har han här studerat olika typer av riggar på 22-or. Hans egen har inte originalritningens rigg och han funderar på hur han ska rigga henne.

22-klubben önskar Ted lycka till och vi tycker det är jätteroligt att vi får kontakt med 22:a ägare även utanför Sverige. Det kommer också förfrågningar från många fjärran länder. Dags att satsa på export av 22:or igen!? 

Är det någon som har, eller kan tipsa om var vi kan hitta, bilder på S-203 när hon seglade här på mitten/slutet av 30-talet? Mejla i så fall Allan eller Hasse.


Vackra linjer. Här är det ingen Falu Rödfärg på ladorna.

 

Verkligen snyggt båthus!

Lite svårt att se hur däcket ser ur men däcksbyte kan nog vara aktuellt.

Båthuset från sidan.

Bild på systerbåten S-200 hämtad från matrikeln på SSKF:s hemsida

Tillbaka